Afhalen

MODSOUND - Septimus

Vorige Item 4 of 5 Volgende
€ 9.500,00 (including VAT / BTW)
This item is sold out.

MODSOUND - Septimus

Wat onderscheid deze kast van een standaard luidsprekerontwerp ? :

Gecontroleerde verticale spreiding om de vloer en plafond reflecties te minimaliseren.

In een luisterruimte horen we behalve het directe geluid van een luidspreker ook de reflecties die het klankbeeld van het geluid kleuren.

Een luidspreker met een rechte frequentiekarakteristiek levert het directe geluid op de luisterplek natuurlijk ook met een rechte frequentiekarakteristiek af.

De reflecties die via de wanden, vloer en plafond de luisteraar bereiken hebben allerminst een rechte frequentiekarakteristiek. Bovendien interfereert het directe geluid met de reflecties zodat kamfiltereffecten optreden en ook de looptijd van de reflecties is groter dan het directe geluid waardoor het geluid in de tijd als het ware wordt uitgesmeerd in de tijd. Deze effecten kleuren de weergave in negatieve zin. Precisie, detaillering en plaatsing in het stereobeeld van de weer te geven instrumenten lijdt hieronder.

Uit psychoakoestisch onderzoek is gebleken dat met name de verticale reflecties in een luisterruimte verstorend werken op de subjectieve waarneming van geluidskwaliteit bij een luisteraar. Dat is gevolg van het feit dat onze oren links en rechts dus in het horizontale vlak gescheiden zijn. We kunnen heel goed horizontaal geluidsbronnen van elkaar onderscheiden qua richting maar verticaal lukt dat moeilijk of niet. Onze oren kunnen daarom horizontale reflecties van wanden in de luisterruimte enigszins uitfilteren. De horizontale reflecties zijn daarom een veel minder verstorende factor als de verticale reflecties.

De ontwerpfilosofie van de Septimus gaat uit van een kleine verticale afstraalhoek om zodoende de vloer en plafondreflecties te minimaliseren en daarmee de subjectieve vertroebeling van de weergave te minimaliseren.

Dit doel wordt bereikt door een verticale opstelling van de verschillende luidsprekers:

4 stuks 7” woofers Voordelen:

Lage harmonische vervorming. Voor dezelfde geluidsdruk van 1 speaker hoeven de 4 speakers op slechts 1/8 van het vermogen te werken.

Verder hebben de 4  7”speakers een gezamenlijk oppervlak equivalent aan 1  12” speaker zodat een hoge geluidsdruk ook bij de allerlaagste frequenties haalbaar is.

Omdat het laag uit 4 bronnen komt zijn de vloer- en plafondreflecties uitgemiddeld omdat de looptijden van de verschillende woofers via de reflecties ook verschillend zijn naar de luisterplek. Dat voorkomt het kamfiltereffect van met name de vloerreflectie en dus bevat de laagmid weergave niet de gebruikelijke pieken en dalen in de respons.

De middelste woofers doen ook het midden tot 1,6 KHz met een kleine verticale spreiding ook weer om verticale reflecties te minimaliseren.

3 stuks 1” tweeters:

De 2 buitenste tweeters in tandem van 1,6 kHz tot 5 kHz met hetzelfde doel: kleine verticale spreiding en lage vervorming door verdubbeling van het afstraaloppervlak

Vanaf 5kHz doet alleen de middelste tweeter het nog maar vanaf 5 kHz zijn er nog maar weinig kamerreflecties dus is het geen probleem met 1 speaker het werk te laten doen.

Omdat de tweeters laag in de kast zitten tov de luisterplek en de verticale spreiding klein is moet de box achterover hellen, gericht op oorhoogte van de luisterplek. Dit zorgt tevens voor niet-gelijke afstanden van de tweeters naar de verticale wanden van een kamer dus méér diffusering van de horizontale reflecties in met name het midden-hoog gebied dat allen maar voordelig kan zijn in het minimaliseren van de reflecties.

De 4 woofers opereren elk in een eigen afgesloten compartiment met eigen bas poort. De interne schotten lopen schuin in de kast om interne resonanties te minimaliseren.

 

Septimus:

6 Ohm

200 Watt

91 dB 2,83V/1m

25 Hz tot 25 kHz (-10 dB punt)

3,5 weg

X over freq. :

sub: 125 Hz roll off

1,5 kHz

5 kHz

 

Hoogte: 144 cm

Diepte : 45 cm

Breedte : 25 cm

Gewicht: 40 Kg

De prijs bedraagt € 9500,00 per set incl. BTW

Deze set is voorradig.

De Modsound Septimus is in onze showroom te beluisteren en enkel af te halen.

Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter / Nieuwsbrief

Subscribe to our newsletter
Subscribe
© 2013 - 2022 Modularsynthesizers.nl | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore